Hallo Tepci-leden!

Hoogste tijd om je op te geven voor de Tepci wintercompetitie (TWIT) 2020/2021!

De essentie van de TWIT: lekker onderling wedstrijden blijven spelen van oktober tot medio maart, op zelfgekozen momenten die jou uitkomen. Ideaal toch? Vorig jaar hadden we qua weer een prachtige herfst en milde winter, dus er kon volop gespeeld worden, tot de corona-crisis helaas een vrij abrupt einde maakte aan het TWIT seizoen.

Maar gelukkig bieden de richtlijnen die op dit moment gelden ons meer dan genoeg ruimte om de TWIT deze herfst en winter weer op te pakken. En met elkaar hopen we natuurlijk dat dat zo blijft. De enige wijziging ten opzichte van vorig seizoen is dat we geen TWIT-dagen zullen organiseren, en ook is op dit moment nog niet in te schatten hoe we de afsluiting in maart kunnen organiseren. Dat zullen we begin 2021 bekijken.

Verder gelden ook rond TWIT-afspraken de algemene regels die nu van kracht zijn op de club, zoals het reserveren van banen via de app, het ontsmetten van handen en het volgen van looproutes op het park.

De competitie is bedoeld voor alle senior leden van Tepci die ook in het najaar en in de wintermaanden heerlijk buiten willen blijven tennissen. NB: juist voor leden die nog niet zo lang lid zijn is de TWIT een ideale manier om meer mensen en potentiële tennismaatjes binnen de club te leren kennen!

Afhankelijk van wat de winter ons brengt kunnen we meestal tot eind december nog gebruik maken van zowel de gravelbanen als de kunstgrasbanen. De gravelbanen blijven immers nog goed bespeelbaar zolang het niet gaat vriezen. In geval van vorst tennissen we door op de kunstgrasbanen. Tenzij er natuurlijk een flink pak sneeuw op komt te liggen, maar ook sneeuw is bij onze club gelukkig vaak snel genoeg aan de kant geschoven!

Deelname is gratis, en mogelijk in de categorieën Dames Enkel (DE), Dames Dubbel (DD), Heren Enkel (HE), Heren Dubbel (HD) en Gemengd Dubbel (GD). Je kunt in maximaal drie categorieën meedoen (enkel, dubbel en mix).

De TWIT is geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren spelers. Afhankelijk van de inschrijvingen maken we eventueel een onderverdeling naar een A en B poule binnen één categorie, ingedeeld op niveau.

We beginnen in de eerste week van oktober en eindigen (normaal gesproken) met een slotdag ergens medio maart. Doelstelling van de competitie is niet zozeer het uiteindelijke resultaat, maar vooral het plezier in het buiten blijven tennissen gedurende de rustige herfst- en wintermaanden. Er is daarom een heel beperkt reglement van toepassing. Hoe lang je doorspeelt en of je wel of niet doorspeelt bij gelijke stand mag je helemaal zelf bepalen en spreek je vooraf onderling af.

Wil je graag dubbelen maar heb je zelf geen maatje, of speel je normaal alleen DD of HD en wil je ook een keer GD proberen, geef dat door aan de organisatie en dan kijken wij of het lukt je te koppelen aan iemand.

Voorwaarde om deel te nemen aan de TWIT-competitie is wel dat je ermee akkoord gaat dat jouw mobiele nummer opgenomen wordt in de appgroep van de poule waarvoor je je opgeeft, zodat andere TWIT-deelnemers in staat zijn om makkelijk contact met jou op te nemen voor het maken van een afspraak. Heel soms meldt iemand zich aan die geen mobiel nummer of Whatsapp heeft. Dan is het heel fijn als jouw dubbelpartner het leggen van contacten via de app hopelijk voor zijn of haar rekening kan nemen

We maken per poule een Whatsapp-groep aan. Deze zijn bedoeld om in één keer aan iedereen de data door te geven waarop jij/jullie wil(len) spelen in een bepaalde periode, of om een andere mededeling te doen die voor iedereen relevant is. Kun je bijvoorbeeld langere tijd niet spelen in verband met een blessure of om een andere reden, dan is het fijn als je dit even meldt. Dan weet iedereen waarom je mogelijk langere tijd niet reageert op uitnodigingen.

Detailafspraken die je 1 op 1 met een speler of duo maakt en die verder niet relevant zijn voor alle andere leden van de groep, maak je buiten de groep om. Dit om het appverkeer wel zoveel mogelijk te beperken.

OPGEVEN:

Jullie kunnen je uiterlijk tot en met woensdag 30 september 2020 opgeven via twit@tepci.nl onder vermelding van:

– Voornaam, achternaam

– Speelsterkte enkel en – dubbel

– Welke categorie(n) doe je mee

– Indien relevant, naam dubbelpartner

– Mobiel telefoonnummer

– Je email-adres

In geval van deelname aan een dubbelcategorie dienen beide spelers zichzelf op te geven.

We kijken uit naar hopelijk een groot aantal deelnemers!

Met sportieve groet,

Esther Naber en Claudia Verheggen

TWIT organisatie