De Tepci wintercompetitie (TWIT) 2020/2021 is alweer volop begonnen! Dit seizoen maar liefst 101 deelnemers, daar zijn we heel blij mee.

De essentie van de TWIT: lekker onderling wedstrijden blijven spelen van oktober tot laat in maart, op zelfgekozen momenten die jou uitkomen. Ideaal toch? Vorig jaar hadden we qua weer een prachtige herfst en milde winter, dus er kon volop gespeeld worden, tot de corona-crisis op het allerlaatst in maart helaas een abrupt einde maakte aan het TWIT seizoen 2019/2020.

Maar gelukkig bieden de richtlijnen die op dit moment gelden ons genoeg ruimte om de TWIT deze herfst en winter weer op te pakken. En met elkaar hopen we natuurlijk dat dat zo blijft. De enige wijziging ten opzichte van vorig seizoen is dat we geen TWIT-dagen zullen organiseren, en ook is op dit moment nog niet in te schatten hoe we de afsluiting in maart kunnen organiseren. Dat heeft te maken met het feit dat alle regels gericht zijn op het beperken van sociaal verkeer. Wij zullen dus niks plannen. Het is volledig aan de deelnemers zelf om onderling hun potjes te plannen. Begin 2021 zullen we pas weten of we rond de afsluiting in maart wellicht weer iets kunnen organiseren.

Verder gelden ook rond TWIT-afspraken de algemene regels die nu van kracht zijn op de club, zoals in de eerste plaats 1,5 meter afstand houden van elkaar, geen high-fives en handen schudden, banen reserveren via de app, het ontsmetten van handen en het volgen van de looproutes op het park.

Afhankelijk van wat de winter ons brengt kunnen we meestal tot eind december nog gebruik maken van zowel de gravelbanen als de kunstgrasbanen. De gravelbanen blijven immers goed bespeelbaar zolang het niet gaat vriezen. In geval van vorst tennissen we door op de kunstgrasbanen. Tenzij er natuurlijk een flink pak sneeuw op komt te liggen, maar ook sneeuw is bij onze club gelukkig vaak snel genoeg aan de kant geschoven!

Doel van de TWIT is vooral het plezier in het buiten blijven tennissen gedurende de rustige herfst- en wintermaanden tegen veel verschillende clubgenoten. Er is een beperkt reglement van toepassing. Hoe lang je doorspeelt en of je wel of niet doorspeelt bij gelijke stand mag je helemaal zelf bepalen en spreek je vooraf onderling af.

De winnaar geeft de stand door, door een mail te sturen naar twit@tepci.nl waarbij je alle namen van de spelers vermeldt, de uitslag, én het wedstrijdnummer van jullie partij. Die vind je in de tabellen per poule, te bekijken via de tabbladen bovenaan deze pagina.

Elke poule heeft een appgroep waarmee deelnemers makkelijk in contact kunnen komen met elkaar. Via de appgroepen kunnen deelnemers in één keer aan iedereen de data doorgeven waarop zij willen spelen in een bepaalde periode, of om een andere mededeling te doen die voor iedereen relevant is. Kun je bijvoorbeeld langere tijd niet spelen in verband met een blessure of om een andere reden, dan is het ook fijn als je dit even meldt. Dan weet iedereen waarom je mogelijk langere tijd niet reageert op uitnodigingen.

Detailafspraken die je 1 op 1 met een speler of duo maakt en die verder niet relevant zijn voor alle andere leden van de groep (zoals afstemmen van de tijd, wie baan gaat reserveren, etc) graag buiten de groep om afstemmen met elkaar. Dit om het appverkeer wel zoveel mogelijk te beperken.

Heel veel twit-plezier!!

Met sportieve groet,

Esther Naber en Claudia Verheggen

TWIT organisatie