Wedstrijdaanbod

Wedstrijdaanbod

Divers wedstrijdaanbod vanuit onze tennisvereniging

World Tour

Tenniskids betekent niet alleen uitdagende trainingen, maar ook een gevarieerd wedstrijdaanbod. Bij de verschillende kleuren hoort ook een competitiesysteem, de World Tour (Rood en Oranje) en de Groene competitie. De World Tour bestaat uit elf speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour. Zo’n 20.000 kinderen doen al mee aan de World Tour en Groene competitie. In de weken dat er geen World Tour is, organiseren verenigingen vaak een Tenniskids toernooitje.

Groene competitie

Voor Groene spelers is er een voor- en najaarscompetitie. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen aan de winter outdoor competitie. De Groene competitie vindt vanaf het voorjaar van 2017 plaats op de zondag.

Bekijk de speeldata van de groene competitie

Tenniskids toernooitjes 

Verschillende verenigingen in Nederland organiseren Tenniskids toernooitjes voor kinderen in de leeftijd t/m ongeveer 12 jaar. Tijdens een Tenniskids toernooitje, die over meerdere speeldagen kan worden gehouden, worden korte partijtjes gespeeld. Kinderen spelen verschillende wedstrijden en ontmoeten kinderen van andere verenigingen. De resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte (DSS). De toernooitjes zijn opgenomen in de Toernooikalender.

Kinderen die in groen spelen kunnen meedoen aan een Tenniskids toernooitje of een open (jeugd)toernooi. Een open toernooi heeft een meer prestatief karakter en de resultaten tellen mee voor de speelsterkte (DSS). Er wordt op meerdere speeldagen in de week gespeeld. De groene onderdelen staan in de open toernooizoeker in MijnKNLTB.

Meer informatie? Bekijk het via tenniskids.nl of tenniskids.toernooi.nl